Jak tam Panowie, ilu jest maniaków zegarkw na forum? Jakies zdjęcia wrzućcie, pochwalcie się co macie. Ja się zastanawiam na kupnem G. Gerlacha serii "Dywizjon 303", ma ktoś może?
Ja mam kilka rosyjskich Poliot, Pobieda i mój ulubiony vostock komandirskie Oczywiście mechaniczne nakręcane z lat 70-80 . Kolejnym zakupem będzie rakieta .
U mnie nowoczesna kolekcja, bez wodotrysków, Oris big crown pointer date, Oris Diver 65, Hamilton X-wind date - day, breitling colt skyracer i Atlantic Driver w edycji Krzyska Hołowczyca, Tego komandirskiego pokazałbyś na zdjęciu, bo widziałem kilka wersji. --- Post updated --- A wysłałem właśnie zapytanie do sklepu zegaris.pl czy dadzą mi jakąś zniżkę na cyber monday... zobaczymy, ale oddechu nie strzymuję, bo te promocje polskie to śmiechu warte...
Komandirskie to seria zegarków dla wojska , jest wiele wzorów mój jest zrobiony dla służby granicznej .
Oooo, ciekawy temat. Ja dopiero kilka lat temu zaczalem sie interesowac tematem. Pierwszy szwajcar to Certina DS Eagle. Ale to taki do roboty zegarek. Rok temu nabylem w koncu cos mechanicznego, Omega Seamester 300m Profesional. Bardzo zadowolony z niego jestem. Polowalem w tym roku na 50th aniversary James Bond Omega Seamaster ale zostaly wyprzedane nim trafily do sklepow :/
Jak lubisz omegę to mój kolega czasami ma coś ciekawego na sprzedaż tylko że on raczej te starsze niż te nowsze . https://www.mannabouttime.com/
Jakis czas temu od czcigodnej małżonki na rocznice ślubu dostałem takie cudeńko. Co prawda „list do Mikołaja” nie zaszkodził, ale później już trafiła w samo sedno
Ja pozwoli zaczynam ale mogę się pochwalić ostatnim zakupem , tak jakoś wpadł mi w oko i nie mogłem się powstrzymać przed zakupem
Nie ma ale strasznie mi się podoba będę mieć napewno Jako ciekawostka wkleje zdjęcie z netu takiego 24h zegarka dla tych co nigdy takiego nie widzieli
Kiedyś kuźwa w ziemi rylem jak rurę puszczalem I znalazłem rolexa Po umyciu itp Wziolem do zegarmistrza i powiedział, że fake Drugi też
Ciekawa ta raketa. Na biegunie te 24h maja jakis sens. Znalazlem fotke mojego. Drewniane pudelko to dzielo sztuki
Ooo świetny temat.Jobla zawsze miałem na punkcie zegarków i jednej marki,lubię nonejmy ale bardzo dobrze skonstruowane a w dzisiejszych czasach nie odróżni się rolexa od rolexa (oczywiście ceną) z racji tego ze jestem pracownikiem fizycznym na co dzień nosze Mudmastera.Mam podróbkę Hublota Maradony lecz mi nie pasi,mam około 12 zegarków z różnych czasów i różnych marek.W Polsce zostało około tyle samo w szufladzie.Jak się temat rozwinie to opowiem co się stało mojemu koledze z podróbka szwajcarskiego zegarka na lotnisku w Szwajcarii.
Pewnie mu skonfiskowali Nie lubie podrobek tak samo jak nie cierpie imitacji carbonu. To nie znaczy, ze inne mniej znane ale autentyczne mi sie nie podobaja. Nawet mam ochote na kupienie Orient Bambino
Dwa zegarki bez pasków (branzolet) to zegarki moich dziadków od strony matki i ojca.Jeden Poliot a drugi Rowenta.Wspaniale historie.Szkoda ze w Polsce pozostałe gdzieś się walają .. --- Post updated --- Koledze w Szwajcarii sprawdzili zegarek w komputerze Nr. i powiadomili go ze ma podróbkę i prawo ichniejsze karze za to i musi zapłacić (zabrali oczywiście zegarek) wartość nie powiem wam teraz czy 10% czy 20% wartości zegarka -był to Rolex submariner