Obrobiona świeca

Temat na forum 'Silnik, sprzęgło i napęd' rozpoczęty przez Aroon77, Listopad 18, 2019.

  1. Aroon77

    Aroon77 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 16, 2017
    Posty:
    101
    Browary:
    36
    Miasto:
    Boston
    Motocykl:
    Honda NT700V
    Hej. Wymieniałem świece w bandycie 3 wyszły a jedna została, obrobiła się i co teraz gniazdo jest głębokie
     
  2. basior

    basior Kat Komarków

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    2376
    Browary:
    635
    Miasto:
    Hinckley a.k.a. shithole
    Motocykl:
    skradziony
    Wkręć trzy z powrotem i sprzedaj moto jakiemuś frajerowi;)
     
  3. Aroon77

    Aroon77 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 16, 2017
    Posty:
    101
    Browary:
    36
    Miasto:
    Boston
    Motocykl:
    Honda NT700V
    Problem ponieważ to ona rzuciła palenie
     
  4. komarecki

    komarecki Pogromca Puszek

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2014
    Posty:
    4097
    Browary:
    3563
    Miasto:
    george green
    Motocykl:
    nt700 rmz250 cat.orgia 69 ;-) 0
    Problem ....albo uzyjesz kluczy do omknietych srub wyglada to jak nakretka ze slimakiem w srodku czesto wystepuje to jako klucz do odkrecania srub antykradxiezowych od kol w aucie ale musisz sie tmraczej pozbyc gory swiec stluc izolator i odlamac szczyt elektrody chyba ze klucz zlapie bez tego . Opcja dwa ja bym tak zrobil dobrze dobrana rorka stalowa kaladasz ja na swiece jak fajke bierzesz migomat zdejmujesz z lancy oslone dyszy i wkladasz do rorki i spawasz w srodku wiec nic w kolo nie poniszczysz i dalej wiadomo.
    Ps. A moze nie ten klucz uzylesbi wystarczy prawidlowy o ile nie mocno pokiereszowana?
     
  5. pkrzysztof17

    pkrzysztof17 Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2018
    Posty:
    47
    Browary:
    72
    Miasto:
    Sunderland
    Motocykl:
    Harley Davidson Sportster1200
    Tak jak wyżej pisał Komar użycie takiego klucza najpewniejsze tylko pytanie czy średnica gniazda na to pozwoli. Masz łeb i ch... to kombinuj[​IMG]


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  6. Aroon77

    Aroon77 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 16, 2017
    Posty:
    101
    Browary:
    36
    Miasto:
    Boston
    Motocykl:
    Honda NT700V
    Następny zestaw do kolekcji
    Jak to się zwie co bym wiedział co szukać
     
  7. Marcin79

    Marcin79 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Marzec 10, 2018
    Posty:
    273
    Browary:
    138
    Miasto:
    Essex
    Motocykl:
    Z800
    Napisane na opakowaniu ;) bolt extractors.
     
    CezaaR lubi to.
  8. piotrekzzr

    piotrekzzr Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 23, 2014
    Posty:
    725
    Browary:
    410
    Miasto:
    Folkestone
    Motocykl:
    HONDA:CB500Fy, CBR 1100 XX , CRF 1000 AT, CRF 50
    Na pocieszenie w bandicie 600 glowica zchodzi bez wyciaganie silnika :D
     
  9. Aroon77

    Aroon77 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 16, 2017
    Posty:
    101
    Browary:
    36
    Miasto:
    Boston
    Motocykl:
    Honda NT700V
    To jest 650 z 08roku świece jeszcze oryginał chyba
     
  10. Aroon77

    Aroon77 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 16, 2017
    Posty:
    101
    Browary:
    36
    Miasto:
    Boston
    Motocykl:
    Honda NT700V
    To znów ja. Świece wymienione( dzięki za rady), ale ta su...ka przestala palić,
    Świece nowe iskra mocna niebieska
    Paliwo dochodzi chyba ( przynajmniej leje się jak zdejmę przewód )
    Przedtem chodziła trzech, ale nie było problemu z odpaleniem
    Świece dobrane wg serwisówki
     
  11. AGresor

    AGresor Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    30
    Browary:
    5
    Miasto:
    Eastmidlands
    Motocykl:
    KTM DUKE
    Może pomyliłeś kable
     
  12. Aroon77

    Aroon77 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 16, 2017
    Posty:
    101
    Browary:
    36
    Miasto:
    Boston
    Motocykl:
    Honda NT700V
    Tam są fajko cewki
     
  13. komarecki

    komarecki Pogromca Puszek

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2014
    Posty:
    4097
    Browary:
    3563
    Miasto:
    george green
    Motocykl:
    nt700 rmz250 cat.orgia 69 ;-) 0
    No ale co z tego ? Zasilenie przychodzi do kazdej osobno ? To mozna zamienic i narobic bigosu chyba ze masz tam listwe i i jedna kosc ?
     
    AGresor lubi to.
  14. Aroon77

    Aroon77 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 16, 2017
    Posty:
    101
    Browary:
    36
    Miasto:
    Boston
    Motocykl:
    Honda NT700V
    Do każdej zasilanie dochodzi osobno, są 4 kości i ciężko je zamienić(nawet przy moich zdolnościach), chyba że każda musi wrócić tam gdzie była?
     
  15. komarecki

    komarecki Pogromca Puszek

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2014
    Posty:
    4097
    Browary:
    3563
    Miasto:
    george green
    Motocykl:
    nt700 rmz250 cat.orgia 69 ;-) 0
    Nie rozumiem ? Piszesz sprzecznie. No kazda kosc musi wrocic na wlasciwy cylinder.
     
  16. Judasz666

    Judasz666 Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Listopad 4, 2019
    Posty:
    45
    Browary:
    26
    Miasto:
    Leagrave
    Motocykl:
    Kawasaki vulcan 650s
    musi musi , nie mozesz zalozyc jakiej kolwiek fajki / kosci na jaka kolwiek swiece,

    moze to pomoze, ktos mial chyba podobny problem, nie zaglebilem sie ale tak wyglada..https://www.banditforum.co.uk/forum/index.php?topic=90201.0
     
  17. Marcin79

    Marcin79 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Marzec 10, 2018
    Posty:
    273
    Browary:
    138
    Miasto:
    Essex
    Motocykl:
    Z800
    Iskra nie pojawia się w tym samym momencie w każdym cylindrze, wiec jak pomieszkasz kable to jej nie będzie tam gdzie powinna być w odpowiednim czasie.
     
  18. Aroon77

    Aroon77 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 16, 2017
    Posty:
    101
    Browary:
    36
    Miasto:
    Boston
    Motocykl:
    Honda NT700V
    [​IMG]
    Ja mam coś takiego, nie ma tam przewodów wysokiego napięcia, wtyczki tez pasują tylko do danego gniazda świecy gdyż są krótkie przewody, niestety krucho z czasem a i dzień krótki, zobaczę po niedzieli i dam znać ale jestem ciekaw porad.
     
  19. Atomek

    Atomek Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    627
    Browary:
    187
    Miasto:
    Hinckley
    Motocykl:
    Tiger & Tenere
    Może to banalnie zabrzmi ale czy poodkrecales z nowych świec te metalowe "kapturki" ? Bo przy cefkofajkach muszą być odkręcone aby dobrze ja "nasadzic" na swiecy?.
     

Poleć forum

  • O nas

    PolishBikers.com jest internetowym forum skupiającym Polskich Motocyklistów w Wielkiej Brytanii. Istniejemy od 2008 roku i dbamy o to aby nasza strona była przydatnym narzędziem dla motocyklistów do komunikacji, organizowania wyjazdów/zlotów, dzielenia się wiedza na temat zagadnień motocyklowych oraz miejscem do szukania cennych i zarazem przydatnych informacji.
  • Kontakt z Nami

  • Postaw nam browara!

    Administracja ciężko pracuje nad utrzymaniem strony w jak najlepszej formie. Jeżeli doceniasz to co tutaj robimy dla was,możesz postawić nam browara! Dziękujemy i bardzo doceniamy wszystkie dotacje!