Jak ominac kwarantanne w polsce?

Temat na forum 'Hydepark' rozpoczęty przez Alex600, Lipiec 1, 2021.

  1. Marcin1984

    Marcin1984 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2020
    Posty:
    189
    Browary:
    126
    Miasto:
    Hemel Hempstead
    Motocykl:
    Yamaha FZ6N
    Teraz na prom wystarczy antygenowy chyba z tego co czytałem
     
  2. Ciaho

    Ciaho Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2008
    Posty:
    273
    Browary:
    71
    Miasto:
    Londyn
    Motocykl:
    Honda Hornet 600,Honda ST1300 Pan European,Honda CBR1000RR7,Honda VFR1200F
    Mjalem dokladnie ta sama historje z tym ze udalo mi sie wrucic na czas.
     
  3. Marcin1984

    Marcin1984 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2020
    Posty:
    189
    Browary:
    126
    Miasto:
    Hemel Hempstead
    Motocykl:
    Yamaha FZ6N
    poczekaj to na prom musisz obydwa ?? przecież może być albo pcr albo antygen
     
    Konrad lubi to.
  4. yeuop

    yeuop Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Marzec 12, 2017
    Posty:
    579
    Browary:
    423
    Miasto:
    Bristol
    Motocykl:
    fioletowy pożeracz przestrzeni
    Mi zabraklo 2 minut, chociaz prom tam stal jeszcze pol godziny. Procedury sluzbistow.

    No widzisz, my tez tak myslelismy. Holandia nagle cos takiego wprowadzila, by zniechecic ludzi.
     
    Ciaho lubi to.
  5. Marcin1984

    Marcin1984 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2020
    Posty:
    189
    Browary:
    126
    Miasto:
    Hemel Hempstead
    Motocykl:
    Yamaha FZ6N
    Sorry ale to już jest kure.... z ich strony.
     
  6. krytek

    krytek Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    1101
    Browary:
    737
    Miasto:
    leicester
    Motocykl:
    BMW R1200 GSA LC , KTM EXC-F 350 SIX DAYS
    Witam

    po czytaniu tej calej sraczki informacyjnej o kwaratannach testach itd zadzwonilem do warszawy ..

    i mam takie info od milej pani z glownego inspektoratu sanitarnego - numer dostepny w necie jak cos
    (dodam ze pani brzmiala na bardzo zdecydowana i pewna tego co mowi ) .... :

    Wiec jesli jedziemy do polski autem to nie musimy odbywać kwarantanny, 7 czy 10 dniowej jak ludzie co przekraczaja granice bezposrednio (czytaj samolotem ) z anglii.

    Zadalem jej pytanie ponownie aby to potwierdzila i powiedzila jeszcze raz, ze jesli wjezdzam od strony niemieckiej czy slowackiej czy czeskiej jadac autem z angli , nie musze miec obowiazkowej kwarantanny, lecz wystarczy sam test (moze byc antygen) ktory zwalnia cie z tej kwaratanny jesi jest negatywy, wykonany najpozniej do 48 godznin od przekroczenia granicy polskiej , lub wykonany gdzies po drodze jadac do polski ale w EU ...

    po zapytaniu jej kto i jak sprawdza kiedy przekroczylem granice polska ?.....woda w usta,....i ze wyrywkowo moze policja sprawdzac zatrzymujac cie gdzies po drodze ...

    Wiec wychodzi na to, ze jadac autem do polski przez tunel trzeba :

    1 wypelnienie formy plus test antygenowy z niby z certyfikatem do 48 godznin przed wyjazdem z anglii - najtaniej znalazlem za £29 online
    2. tranzyt jest bezproblemowy- francja, belgia , holandia , niemcy
    3. test antygenowy do 48 godzin w polsce - cena ok 100 zl - krakow , lub gdzies po drodze w eu


    .....to daje pobyt bez kwarantanny w pl.


    pozdr
     
    Alex600, Rob, bartek0016 and 3 others like this.
  7. Marcin1984

    Marcin1984 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2020
    Posty:
    189
    Browary:
    126
    Miasto:
    Hemel Hempstead
    Motocykl:
    Yamaha FZ6N
    Jak tam wyjazd do Polski ? Udało się ominąć kwarantannę?
    Ja dzisiaj wyjeżdżam raczej uda się ominąć siedzenie na chacie :D:cool:
     
  8. Alex600

    Alex600 Kat Komarków

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    2811
    Browary:
    374
    Miasto:
    milton keynes
    Motocykl:
    KTM 450 EXC
    Siema. Troche mi sie plany poje…. Teraz musze kombinowac jeszcze raz. No ale zycie. Powodzenia I milego!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. Marcin1984

    Marcin1984 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2020
    Posty:
    189
    Browary:
    126
    Miasto:
    Hemel Hempstead
    Motocykl:
    Yamaha FZ6N
    Pół godzinki temu wjechaliśmy na prom nikt nic nie chciał ani o testy nie pytali czy deklaracje :p:D
     
    Alex600 lubi to.
  10. marcinf66

    marcinf66 Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2012
    Posty:
    55
    Browary:
    28
    Miasto:
    Wimbledon
    Motocykl:
    Krokodyl
    Ktos probowal i moze podzielic sie wrazeniami?
     
  11. BARAN

    BARAN Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    280
    Browary:
    216
    Miasto:
    gloucester/quedgeley
    Motocykl:
    yamaha xv1600 wild star; ural m63; yamaha yh50
    Stałem na granicy we Wrocławiu za rodziną która wpuścili na "tranzyt" bez kwarantanny...
     
  12. yeuop

    yeuop Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Marzec 12, 2017
    Posty:
    579
    Browary:
    423
    Miasto:
    Bristol
    Motocykl:
    fioletowy pożeracz przestrzeni
    Przyplynalem rano ze szwecji do polski. Specjalnie zrobilem w szwecji test za ponad 600pln, a w polsce nikt o niego nie zapytal nawet! Szok!

    Lepiej mi powiedzcie, jak ominac kwarantanne w uk...
     
    Alex600 lubi to.
  13. Pablocarlos

    Pablocarlos Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2018
    Posty:
    690
    Browary:
    320
    Miasto:
    London SW
    Motocykl:
    Kawasaki Ninja 250R
    @yeuop majac 2 szczepienia za soba od ponad 14 dni.

    (nie wiem jakie za tym sa argumenty naukowe, ale po szczepieniu mozesz roznosic wirusa po calym Królestwie Brytyjskim, ale niezaszczepiony, nawet z negatywnymi wynikami kazdego z testów, musisz siedziec 10 dni w izolacji...)
     
    #53 Pablocarlos, Lipiec 22, 2021 o godzinie 07:10
    Ostatnia edycja: Lipiec 24, 2021 o godzinie 16:37
  14. Marcin1984

    Marcin1984 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2020
    Posty:
    189
    Browary:
    126
    Miasto:
    Hemel Hempstead
    Motocykl:
    Yamaha FZ6N
    Dojechałem do Polski żadnej kwarantanny żadnych kontroli na granicy jechałeś jak byś cały czas przez Polskę jechał tak więc bez problemu.
     
    Alex600 lubi to.
  15. Vader

    Vader Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    1343
    Browary:
    1033
    Miasto:
    Adres zmieniam częściej niż gacie
    Motocykl:
    Między innymi Komar:-)
    Ojciec mojej pani właśnie wraca z pl.
    Ciekawostka. Pierwsza dawkę szczepionki wziął w UK, drugą dostał w Polsce (musiał pilnie wyjechać) teraz fiuty ze strony angielskiej nie chcą mu uznać że jest zaszczepiony bo jak stwierdzili nie mają pewności czy nie przekupił lekarza w Polsce żeby mieć kwitek że wziął druga dawkę.
    Normalnie jaja.

    Tymczasem plany budowy własnego samolotu zaczynają nabierać kształtu...
     
  16. Buszek

    Buszek Kat Komarków

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2015
    Posty:
    2422
    Browary:
    1557
    Miasto:
    Kirkcaldy
    Motocykl:
    Triumph speed four
    dziwne ze w Polsce ta pierwsza z Uk zaliczyli. Znajoma mieszka w Belgii, pracuje dla Johnson i nie miała szczepienia z firmy :tearsofjoy: zrobiła w Belgii jedno szczepienie pfizera, poleciała do Polski i tam tez myślała ze druga dawkę dostanie i będzie ok a tu lipa nie zaliczyli jej pierwszej bo w bazie oni tego nie maja itp
     
  17. Jw_23

    Jw_23 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2014
    Posty:
    190
    Browary:
    98
    Miasto:
    London
    Motocykl:
    Suzuki Bandit 650N
    Nikt nie uzna drugiej dawki branej w innym kraju. Nie ważne PL, UK, DK, DE czy cokolwiek innego. Trzeba się zaszczepić obiema dawkami w tym samym kraju.

    Wysłane z mojego OnePlus 7pro 5g przy użyciu Tapatalka
     
  18. Jacq

    Jacq Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Październik 20, 2013
    Posty:
    631
    Browary:
    479
    Miasto:
    Tring, Hertfordshire
    Motocykl:
    turystyczny
    Tak samo jak nie sa uznawane badania czy recepty z innych krajow.
    Zarowno ja jak i zona musielismy powtrarzac pewne badania bo oni (NHS) nie honoruja badan wykonanych poza granicami (tzn moga wziac je pod uwage jako wskazanie do powtorzenia tego samego badania na miejscu).
     
  19. krycek

    krycek Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    1559
    Browary:
    908
    Miasto:
    Londyn TW14
    Motocykl:
    SM
    Czyli trzeba wziąć 3dawke ? Ale 3 chipy nie będą się gryzły ?
     
  20. bartek0016

    bartek0016 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    320
    Browary:
    57
    Miasto:
    bristol
    Motocykl:
    crf450, fmx650
    Tak. Trzeba wziąć trzecią i czwartą.
    Jak by się gryzły to żeby było dwa na dwa. Muszą być równe szanse
     
    CezaaR lubi to.

Poleć forum

  • O nas

    PolishBikers.com jest internetowym forum skupiającym Polskich Motocyklistów w Wielkiej Brytanii. Istniejemy od 2008 roku i dbamy o to aby nasza strona była przydatnym narzędziem dla motocyklistów do komunikacji, organizowania wyjazdów/zlotów, dzielenia się wiedza na temat zagadnień motocyklowych oraz miejscem do szukania cennych i zarazem przydatnych informacji.
  • Kontakt z Nami

  • Postaw nam browara!

    Administracja ciężko pracuje nad utrzymaniem strony w jak najlepszej formie. Jeżeli doceniasz to co tutaj robimy dla was,możesz postawić nam browara! Dziękujemy i bardzo doceniamy wszystkie dotacje!