Jak ten motocykl wejdzie z tym systemem do produkcji to spodziewajcie się więcej ułomnych ludzi na drodze jeszcze jak samochodem jeżdżą to rozumiem ale jak takich wrzuca na motocykl to już przesada będzie. No cóż komuś pewnie tam u nich z góry odwaliło i pewnie chce objechać pol świata No ale w dzisiejszych czasach po co ma się męczyć niech go motocykl sam zawiezie, nie rozumiem tej przyjemności...
Jakbym sluchal ludzi ktorzy 20 lat temu w Polsce narzekali ze po co te abs-y w autach montuja. Przy filtrowaniu moze sie nie przyda, ale jadac 12 godzin autostrada moze Was ta frajda znurzyc troche i wtedy moze taki lane assist Wam dupe uratuje. Ciekaw tez jestem ilu z Was co jezdza hakimis zzr1400 czy mt09/10 (te motocykle podalem jako przyklad bo maja moc i wiem ze w takowe moga byc wyposazone) pierwsze co po wlaczeniu maszyny wylacza wszystkie systemy bezpieczenstwa, szczegolnie jak mocno popada
Ja tam się cieszę, teraz GS'wocy pozerowcy będą musieli kupić nowe wersje 1200, bo te z '18 już będą przestarzałe i się ruch zrobi na markecie. Mimo ze tez jezdze GS to musze przyznac ze sporej części ich właścicielom taki ride assist będzie pomocny bo jeżdżą jak złamane kutafony. Mam teorie ze ci sami GS nie dają lewej bo się boją że się wywrócą
Wiec smigam MT09 i pierwsze co robie to wlaczam sport mode zawsze i nie wazne czy pada czy nie. Poprostu przyzwyczailem sie jak motor reaguje na gaz na tym ustawieniu i sam dozuje w zaleznosci od potrzeb mokro mniej sucho wiecej. Lubie decydowac samodzielnie a nie polegac na elektronice. ABS-u nie wylaczam bo sie nie da, ale i tak bym go nie dotykal pewnie. Za to widze ze wiedzac ze go mam hamuje pozniej i mocniej deptam oba heble, niz w poprzednim moto - no bo przeciez mam ABS Podsumowywujac elektronika tak, ale nie, dla elektroniki robiacej wszystko za nas. No i jednak wszystko idzie w kierunku ograniczenia samodzielnosci kierowcy i wyrownania wszystkich do jednego poziomu, pod szyldem bezpieczenstwa na drodze zaklada sie teraz kagance na wszystko. Wkrotce na propozycje podnoszenia umiejetnosci jazdy szkolenia sie na torze itp. wielu odpowie po co przeciez mam takie a takie systemy one mnie uratuja.
Na torze o ile sie nie myle tez korzystaja z systemow wspomagajacych kierowce, mam na mysli np. quickshifter. Patrzac na to jak niektorzy jezdza to moze i to dobrze ze daza do tego zeby wyrownac umiejetnosci. Jeszcze pare lat i wprowadza obowiazkowo blackboxy w aucie i wszyscy beda przepisowo jezdzili.
https://9gag.com/gag/ap2eG39 A mnie uczyli ze nalezy puscic moto jak sie czlowiek wylozy. A tu prosze ile to razy czlowiek mogl sie wyratowac jakby nie sluchal
Eee tam. To zartem bylo. Nowego pojazdu nigdy nie posiadalem wiec takiego czystego silnika jeszcze nie mialem okazji ogladac Odnosnie autobusow to nie zazdroszcze ludziom ktorzy musza siadac na tych siedzeniach. One od nowosci nie sa ani razu odkurzane, przeprane sa na szybko jak ktos wydali na nie jakies plyny ustrojowe. Przecietne sprzatanie calego autobusu trwa mniej niz minute takze nie ma co cudow oczekiwac.