Bateria

Temat na forum 'Instalacja elektryczna' rozpoczęty przez Januszos, Październik 22, 2019.

  1. Vader

    Vader Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    1043
    Browary:
    747
    Miasto:
    Adres zmieniam częściej niż gacie
    Motocykl:
    Między innymi Komar:-)
    Aku do 125cc majątku nie kosztuje, polecam kupić w halfordsie i zachować paragon. Reklamacja aku z ebay jest trudniejsza, a jak pisałem, jakość ostatnimi czasy zauważalnie spadła.
    Mam starą baterię Motobatt, stała w motocyklu nieodpalanym przez dwa lata kiedy kupiłem ten motor, od tego czasu minęło ze 4 lata i przez ten czas randkę z prostownikiem zaliczyła raz, kiedy wsadziłem ją do moto bez ładowania tylko po to żeby do domu dojechać.
    Zachęcony rewelacyjną jakością, poleciłem tą firmie koledze.
    Nówka sztuka po 8 miesiacach zdechła a reklamacji nie udało się złożyć bo gość z ebay olał temat a za baterie po 32f nie ma sensu iść do sądu.

    Tak jak komarecki wspominał, nową baterię i tak lepiej miernikiem sprawdzić bo diabli wiedzą ile lat na półce leżała.
     
  2. AGresor

    AGresor Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    30
    Browary:
    5
    Miasto:
    Eastmidlands
    Motocykl:
    KTM DUKE
    W euro car parts mają baterie. Jak użyjesz zniżki z maila to masz 50 do60% upustu.
     
    CezaaR lubi to.
  3. Januszos

    Januszos Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2019
    Posty:
    40
    Browary:
    10
    Miasto:
    Bedford
    Motocykl:
    Honda Shadow vt125
    Witam ponownie, od wczoraj laduje aku, wyczytalem w instrukcji ze jak bedzie naladowane, w 100% powinno zaswiecic sie STANDBY, aku laduje sie juz ponad 24h, moge odlaczyc juz czy czekac dalej ?
     

    Attached Files:

  4. milemar

    milemar Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2018
    Posty:
    72
    Browary:
    40
    Miasto:
    Belfast
    Motocykl:
    CBR600 F4i
    Przeciez sie przelaczyl w tryb maintenance. czyli bateria naladowana i bedzie moniorowac spadek napiecia. Jak zostawisz na dluzej to zaswieci ci sie week albo strong w zaleznosci czy akumulator szybko bedzie tracil naladowanie.
    Czytajcie instrukcje... to na prawde nie boli.
     
    Rob lubi to.
  5. Januszos

    Januszos Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2019
    Posty:
    40
    Browary:
    10
    Miasto:
    Bedford
    Motocykl:
    Honda Shadow vt125
    Witam, niestety bateria nawet nie ruszyla rozrusznika, a po trzech probach napiecie spadlo do 7V z 11,8V , kupilem nowa baterie I jutro odpale maszyne , wrzucam zdjecie, ktokolwiek zna taka firme I moze cos powiedziec o tych bateriach ??
     

    Attached Files:

  6. Zed

    Zed Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2012
    Posty:
    500
    Browary:
    71
    Miasto:
    Welshpool
    Motocykl:
    Crossrunner na złomie, szukam nowego moto.
    @Januszos ja mam taką baterię ale dopiero 2,5 miesiąca. Na razie kręci jak głupia. Trochę czasu spędziłem szukając czegoś dla siebie i padło na Shido.
     
  7. Januszos

    Januszos Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2019
    Posty:
    40
    Browary:
    10
    Miasto:
    Bedford
    Motocykl:
    Honda Shadow vt125
    Wlasnie mi dzisiaj dotarla, I troche sie zdziwilem, mala ta bateria , lekka, taka jakas dziwna
    --- Post updated ---
    Witam, wracajac do poczatku tematu, ladowarka sub odpieta, alarm wywalony, I nowa bateria trzyma, przez ostatnie dni bylo troche mrozu a nocy I moto odpalilo bez zadnego problemu, ta nowa bateria spalenia swoje zadanie, wczesniej mrozu nie musialo byc a bateria padla, teraz jest OK

    LWG
     
  8. CezaaR

    CezaaR ©zeski ma®yna®z

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2016
    Posty:
    4303
    Browary:
    2015
    Miasto:
    Dziupla w Br☆3
    Motocykl:
    Padlnia. Bestia, Zabka
    Jedxic I palić
    Przepalać

    Nawet nie odpalana często kobieta może nie mieć iskry :D:D:D
     
    CWK_S_L_A_Y lubi to.
  9. Anallog

    Anallog Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Październik 1, 2017
    Posty:
    486
    Browary:
    196
    Miasto:
    Polnoc Anglii Poludnie Polski
    Motocykl:
    Docelowo Diavel obecnie Fazer
    Jezdzic, obserwowac

    Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
     
  10. Vader

    Vader Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    1043
    Browary:
    747
    Miasto:
    Adres zmieniam częściej niż gacie
    Motocykl:
    Między innymi Komar:-)
    Oczywiście po odpaleniu maszyny sprawdziłeś ładowanie i regulator napięcia?
     
  11. szuunaj

    szuunaj Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2016
    Posty:
    276
    Browary:
    123
    Miasto:
    swindon
    Motocykl:
    fazer600,R1200GS
    zdaje mi sie ,ze z tym przepalaniem jest nie zdrowo tak dla baterii,lepiej nie przepalac,a doladowywac baterie w czasie dluzszego postoju,
    ale sa rozne szkoly ,
    ps:nie mowie tu o kobietach(tu juz trzeba przepalac:))
     
  12. CezaaR

    CezaaR ©zeski ma®yna®z

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2016
    Posty:
    4303
    Browary:
    2015
    Miasto:
    Dziupla w Br☆3
    Motocykl:
    Padlnia. Bestia, Zabka
    To i to trzeba Przepalać ;)
     

Poleć forum

  • O nas

    PolishBikers.com jest internetowym forum skupiającym Polskich Motocyklistów w Wielkiej Brytanii. Istniejemy od 2008 roku i dbamy o to aby nasza strona była przydatnym narzędziem dla motocyklistów do komunikacji, organizowania wyjazdów/zlotów, dzielenia się wiedza na temat zagadnień motocyklowych oraz miejscem do szukania cennych i zarazem przydatnych informacji.
  • Kontakt z Nami

  • Postaw nam browara!

    Administracja ciężko pracuje nad utrzymaniem strony w jak najlepszej formie. Jeżeli doceniasz to co tutaj robimy dla was,możesz postawić nam browara! Dziękujemy i bardzo doceniamy wszystkie dotacje!